Het bestuur

Als bestuur van RV en PC Harenkarspel zetten we ons in om op een veilige en paardvriendelijke manier de wedstrijdsport voor iedereen bereikbaar te maken.

Door elke maand dressuurwedstrijden aan te bieden voor de breedtesport, zetten we ons in om dit waar te maken. Onze centrale accommodatie zorgt voor plezierig starten in elk seizoen en door een gevarieerd aanbod activiteiten bieden we onze leden méér dan starten alleen. We zijn trots op onze grote groep actieve leden en hebben als doelstelling om iedereen op een enthousiaste manier te betrekken bij onze vereniging voor én door leden. We heten alle ruiters (leden en niet-leden), supporters en andere geïnteresseerden graag van harte welkom op onze wedstrijddagen.

Visie en missie
Ron

Voorzitter

In 2013 heb ik, Ron Kinkelaar, het ‘voorzittersstokje’ overgenomen van Annemarie Bommer. Ik zie het als een uitdaging om als voorzitter een rol te hebben in het bestuur van een florerende vereniging met veel actieve ruiters die met name de dressuursport uitoefenen. Wat mij betreft blijven we ons als bestuur inzetten voor de veiligheid en het welzijn van paard en ruiter tijdens de activiteiten die we als vereniging (gaan) organiseren. Het enthousiasme van ruiters en grooms om nog meer activiteiten te organiseren is groot en hier gaan we zeker mee aan de slag. Wat heb ik met de paardensport? In een ver verleden, ben ik als 12 jarige hiermee in contact gekomen omdat ik in mijn vrije tijd stalknechtje was bij het familiemanegebedrijf. Ik ontkwam er niet aan om een keer een paard te berijden en was op slag om. Alle andere sporten werden aan de kant gezet en al snel nam ik deel aan met name springwedstrijden die werden georganiseerd door rijvereniging de Boleemruiters uit Zevenaar. Een vereniging met een kleine honderd rijdende leden waarvan Erna, mijn vrouw, ook lid was. Een klassiek ‘manegestelletje’ en dus vanzelfsprekend dat onze dochter Jill ook al snel een ponymeisje werd. Zo zijn we dus vanuit het Gelderse Zevenaar uiteindelijk via mijn werk terecht gekomen op Manege Waarland. Na een aantal keren aan de bakrand te hebben gekeken naar de eerste rijkunsten van Jill werd ik toch ook wel weer getriggerd om er op te klimmen. Uiteindelijk kwam ik via haar in aanraking met de carrouselsport. Aanvankelijk als groom van Jill die toen met de woensdagavondgroep promoveerde naar de A-Poule, werd ik ook min of meer per ongeluk invaller. Uiteindelijk heb ik vijf jaar in de Waarland Vrijdagavond Carrousel gereden en heb mij in roerige tijden samen met een paar andere kanjers hard gemaakt om de carrouseltraditie op de manege hoog te houden. Waarschijnlijk zijn de hekjes, het wedstrijdprogramma afstemmen en het bakslepen mijn eerste contacten geweest met de rijvereniging. Nu rij ik alleen nog recreatief als bijrijder van Jill op mijn grote witte vriend Orlan. Maak af en toe nog een sprongetje met hem en geniet er vooral van als ik zie hoeveel van jullie plezier hebben van de paardensport. Ik hoop er samen met het bestuur, maar vooral ook met jullie nog meer een vereniging van te maken voor en door leden.

Wedstrijdsecretaris

Hallo allemaal, ik ben Cees Kaas en op dit moment 27 jaar oud. Ik ben in Den Helder geboren waar ik vervolgens de eerste drie weken van mijn leven heb doorgebracht, waarna we verhuisden naar Zuid-Scharwoude waar ik tot mijn vierde gewoond heb. Sindsdien woon ik in Oudkarspel en dit jaar ga ik verhuizen naar mijn eigen huis in Heerhugowaard. In februari 2011 heb ik de HBO studie technische informatica bij Hogeschool InHolland Alkmaar afgerond. Daarvoor heb ik in februari 2007 de opleiding netwerkbeheerder aan het ROC schagen afgerond. Hiervoor heb ik 5 jaar HAVO, 1 HBO technische informatica aan InHolland Alkmaar en 1 jaar HBO Technische Informatica aan Technische Hogeschool Rijswijk gedaan. Zodoende mijn kennis van bijna alles wat met computers te maken heeft. Ik werk nu fulltime bij Nice Systems als software ontwikkelaar. Ik ben ongeveer 17 jaar geleden begonnen met paardrijden. Sindsdien heb ik dus een hoop mee gemaakt op Manege Waarland. Zoals de bouw van de nieuwe 60x20m bak boven op waar ik voor de eerste keer op een pony stapte. Ik hou me namens de wedstrijdcommissie bezig met de startlijsten en het contact met de KNHS. Dit is voorlopig alles wat ik te vertellen heb, mocht iemand nog iets toe willen voegen, zoek me maar een keer op op de manege.

Cees

Bestuurslid

Ik ben Martine Jonker ik heb samen met mijn man Siem een melkveebedrijf in Dirkshorn. Samen hebben we vier kinderen waarvan er twee paardrijden. Thuis hebben we twee paarden, een Gelderse merrie Raf en een mooie tuiger Tolina. Kelly heeft twee pony’s: een B Welsh Flame (waar nu haar broertje op rijdt) en haar wedstrijdtopper Royalty (thuis gewoon Ronnie).Onze dochter Kelly is een echte springruiter en ik ben hier ook heel wat uurtjes mee weg. Siem rijdt zondags graag met Kelly en Mike een rondje door de polder met hun paardjes. Toen mij gevraagd werd om binnen de wedstrijdcommissie wat taken op me te nemen, dacht ik: wat kan ik hier nou aan toevoegen. Ik kan niet vaak op de wedstrijddagen helpen i.v.m. Kelly’s wedstrijden op andere locaties. Nu mag ik mij bezig houden met het regelen en klaarzetten van de prijzen en de cadeautjes voor de wedstrijd. Dit kan ik vanuit huis regelen en op het tijdstip dat mij uitkomt. Ik vind het heel belangrijk dat de leden ook helpen binnen de vereniging en ben blij dat ik dat op deze manier kan doen. Ik hoop op vele mooie wedstrijddagen en sta altijd open voor suggesties.

1024x650

Bestuurslid

Ik ben Monique Bosch en werk in het Medisch Centrum Alkmaar op de afdeling Radiologie. Daarnaast geef ik een aantal uur per week les op Manege Waarland, iets wat ik met heel veel plezier doe. Als lid van de wedstrijdcommissie is mijn voornaamste taak om de bezetting op de wedstrijddagen te regelen. Ik zal zelf dus ook regelmatig bij het wedstrijdsecretariaat te vinden zijn. Ik ben de trotse eigenaar van een knappe haflinger Job, waarmee ik in de L2 start. Helaas is hij er door een blessure langdurig uit geweest, maar ik hoop dat we snel weer samen de ring in kunnen! Daarnaast heb ik in de zomer van 2014 Watse gekocht, een lieve 6-jarige kruising fries. Met hem ga ik het binnenkort in de B proberen. Een leuke uitdaging! Ik heb er heel veel zin in en hoop op een sportief en gezellig jaar!